2016-2017

Praesidium 2016 - 2017

Leni Van Rompaey

Praeses

Leni is deze laatste twee jaar gëvolueerd van totale vreemde naar mijn voorheen ontbrekende grote broer. Buiten zijn charismatische lach en een voorhoofd om verliefd op te worden (sorry Eline), is Leni een topkerel van formaat. Voor de meeste spontane babbels of de diepste gesprekken kan je zeker bij Leni terecht. Hoewel Leni al langer een icoon dan een figuur is binnen Klio, wordt hij dit jaar 100% het uithangbord. Want na dikke 2 jaar is zijn ultieme droom dik verdiend uitgekomen. Hierbij zal ik hem graag met raad en daad bijstaan. Ondanks dat Leni met zijn perfecte ruggengraat de boel op zijn gemak staande houd, en ik er enkel ben voor de genderquota, zal ik met veel enthousiasme en plezier zijn rechterhand worden. Leni waakt immers beter over Klio dan over zijn eigen portemonnee. In het kort; ik ben trots dat ik vice mag zijn van een praeses waar ik 100% op kan rekenen en met het hart op de juiste plek Ik kan haast niet wachten voor een volgende topjaar met alvast een mini topteam Flompie & Coco

Caro Van Praet

Vice-Praeses

Caro is al jaar en dag de bloem die maar niet wil verwelken te midden het mannelijke onkruid van ons Praesidium! Als Vice-praeses zal ze dan ook stralen als nooit te voren. Haar organisatorische kwaliteiten die ze heeft ten toon gesteld tijdens de geweldige reis kan ze nu gebruiken om mij bij te staan het komende jaar! Ik kan jullie dan ook verzekeren dat ik niet meer zonder haar zou kunnen functioneren in een praesidium! Ik zie Caro al jaren als een extra zusje, wat vanuit mijn beschermend ‘grote broer’-complex mijn vriendschap met Moreno het afgelopen jaar een tikkeltje akward heeft gemaakt. Verder kan ik alleen maar zeggen hoe een geweldig persoon Caro is en dat ze voor haar vrienden altijd in de bres zou springen. Ze heeft haar gouden hart echter wel op de tong en ze zal dus niet terugdeinzen van ons ter tijd en stond eens op onze plaats te zetten. Dit is volgens mij echter net wat we nodig hebben! Ik had me dan ook geen betere Vice durven inbeelden! In het kort: We’re in love with the COCO!

Michaël De meester

Quaestor

Eerst en vooral wil ik beginnen met een statement. Ieder zelfrespecterend Klioot of geschiedenis student moet deze jongen ongeveer kennen, op z’n minst bij naam. En als het niet zo is, dan moet je eens vaker je deur uit komen of de lessen bijwonen. Liefst een combinatie van de twee waarbij je vooral de lessen bijwoont! Michaël en ik zijn in hetzelfde jaar begonnen en ik moet toegeven dat ik nog altijd moet wennen aan z’n dialect (al zullen veel mensen vinden van niet, veel van die oost-Antwerpenaren spreken een beetje grappig). Veel verhalen heb ik niet gehoord over Michaël, wat alleen kan betekenen dat hij heel goed is in doen alsof hij volledig in orde is. 3 jaar later is hij nog altijd even geinig en een kerel waar je zeker van weet dat ie alles net een tikkeltje leuker kan maken! Ik ben dolblij dat ik in éénzelfde praesidium met deze man mag zitten en weet zeker dat met hem in het team het departement Geschiedenis kan rekenen op een vereniging die geen genoegen neemt met “top”, maar altijd zal gaan voor “geweldig Awesome”.

Jonas Schroé

Cantor

Om mijn vriendschap met deze jongeman te beschrijven moeten we terugkeren naar september 2014. Het was immers toen dat ik Jonas ontmoette op de verkenningsdagen, ik als begeleider en hij als eerstejaar. Dit hield ons echter niet tegen om al van bij het begin een hechte band te vormen. Na het nuttigen van meerdere alcoholische consumpties sprak hij toen al de woorden: ‘Kussé, ik hou van u’ uit. Doorheen het jaar 2014-2015 werd me reeds duidelijk dat Jonas ‘one of a kind’ was, en dat niet enkel door zijn opvallende gezichtsbeharing. Met meer feestgehalte dan de Red&Blue op een donderdagavond was deze kerel afgelopen jaar de beste ‘Feest’ dat onze dierbare club in lange tijd gehad heeft. Maar Jonas heeft veel meer in zich dan enkel een goede feestbuddy. De eer is aan mij om het afgelopen jaar Jonas steeds beter te hebben leren kennen. Jonas is die kerel die er altijd voor zijn vrienden zal zijn, een rots in de branding wanneer je steun nodig hebt. Sta mij toe af te ronden met een persoonlijke noot aan één mijner beste vrienden: Jonas, als ge een vrouw waart, dan zou ik u doen. Met veel plezier kan ik aankondigen dat mijn broeder Jonas dit jaar onze Cantor zal zijn, een functie die hem op het lijf geschreven staat.

Hélène Lambrechts

Studie

Klio neemt dit jaar 2 nieuwe dames op in de rangen, naast haar boezemvriendin Nadia ook Hélène! Je hebt ze waarschijnlijk al wel eens zien dansen op één van onze soirées of TD’s. Nee? Misschien gewoon in de bib of de les dan, want buiten een feestbeest is onze Hélène ook flink bezig met haar studies. Ze haalt niet enkel voor zichzelf hoge cijfers, ze engageert zich ook voor haar medestudenten door te zetelen in de departementsraad. Haar benoemen tot studie was bijgevolg geen moeilijke beslissing. Deze knappe jongedame zal zich het komende jaar gaan ontfermen over de studieresultaten van onze medestudenten en er alles aan doen om de slaagcijfers van onze leden wat op te krikken. Spreek haar dus zeker eens aan, je zal het je niet berouwen!

Jaan Van Baelen

Scriptor & Opifex

Jaan, Ondertussen is hij onlosmakelijk verbonden aan Klio, altijd klaar om iedereen een goed gevoel te bezorgen en een smile op je gezicht te toveren. Naast gepassioneerde klioot en echte people person is hij ook maatschappelijk geëngageerd. Zo vind je hem dikwijls bij lezingen of debatten en neemt hij deel aan de onderwijscommissie om de stem van de studenten te vertegenwoordigen. Al kennen we Jaan ook van enkele (vele?) zatte sali-avonden; de trap daar heeft hij al een keer of twee van heel dichtbij mogen bewonderen. Maar even terug naar het braaf-student-kantje van Jaan: mede dankzij hem is de functie studie in het leven geroepen, waarmee hij als geen ander aantoont dat goede resultaten halen en kei hard feesten elkaar niet uitsluiten. Dit jaar staat hij paraat als scriptor; de geboorte van een nieuw literair wonder

Michiel Hendrickx

Cultuur

Michiel is iemand die in hart en nieren rood is en dit heeft niets te maken met de kleur van de organen zelf. Ondanks een complot van de Fascisten en het Kapitalisme mag deze coole ka(i)rl dit jaar zijn "mark" zetten op het cultuurbeleid binnen onze club. Want met zijn Cultureel manifest wil deze jongen een nieuwe frisse wind laten waaien voor het proletariaat van onze club .Hij is ook altijd te vinden over een discussie of nu het marxisme het leninisme of het trotskisme het beste is, al moet je met Stalin niet bij hem afkomen. Michiel is onze nieuwe praesidium schacht, wat (zoals iedere klioot weet) een leuke draai geeft aan de termen doop en ontgroening. Ik hoop dat hij ondanks dit feit geen dictatuur der schachten oproept, anders gaan we onze linten iets roder moeten maken. Michiel is een toffe gast en ik kijk alvast naar zijn Ont-groen(rood)-ing uit.

Nadia Linda

Cultuur

Pas enkele weken geleden heb ik kennis kunnen maken met Nadia. Vandaar dat ik (tot mijn grote spijt) moet bekennen dat ik Nadia nog niet helemaal heb kunnen doorgronden en dus ook niet kan uitpakken met een zatte anekdote. Maar de Nadia die ik de afgelopen weken heb leren kennen is een échte topvrouw. Ze is een zeer toffe pee die haar mannetje wel zal staan in dit patriarchale Praesidium. Helemaal uit Oekraïne gekomen om jullie van een gezonde dosis cultuur te voorzien. En ook al verkiest ze de Bourgeoisie boven het Proletariaat, ik ben er zeker van dat we samen voor een knaller van een jaar zullen zorgen!

Felix De Buyser

Feest

Met deze gast is het altijd feest, daarom dat het ook logisch was om deze geweldig sociale mens de functie te geven die hem op het lijf geschreven staat. Samen met Bram zal hij instaan voor de soirées, TD’s en andere festiviteiten die alleen maar fantastisch kunnen zijn met zijn medewerking. Een toffe babbel houden, alles geven op fuiven, enkele pintjes drinken, deze kerel kan het gewoon allemaal. Met de Felix zal je je geen seconde vervelen en daarom is hij een mooie aanwinst voor het praesidium. Ik kijk er naar uit om met deze kerel samen te werken het komende jaar.

Bram Vandeweyer

Feest

Bram, “De Ward” voor de vrienden, is naast de Limburgse adonis die hij is ook een feestbeest. Op de TD’s, beroemde ( beruchte ?) soirées en op reis zie je deze kerel sfeer brengen. Daarom is hij de perfecte persoon om dit jaar de rol van feest te vervullen. In Krakau leerde ik deze knul pas echt kennen. Ik ontdekte dat hij niet alleen de sfeer weet te brengen, maar ook iemand is waar je op kan bouwen. Aarzel daarom niet om eens een praatje te maken met onze “Ward” en zelf zijn warme persoonlijkheid te leren kennen. Vraag zeker eens naar zijn pannenkoeken-anekdote, meer emoties zal je niet zien op zo’n korte tijd. Verder sluit ik graag af met iets wat we beide zeer goed kennen: Vode’An.

Philippe Kussé

Schachtenmeester

Once upon a time was er een jongen die als Kussé gekend was. Voor mij is en blijft hij gewoon Philippe (of schatteke, dat hoort hij ook graag). Als mijn peter heeft hij mij niet alleen door het eerste jaar unief gesleurd, maar ook in het bruisend studentenleven geïntroduceerd, waarvoor eeuwig dank. Mijn eerste Klio-activiteit heb ik tevens aan deze schattige jongen te danken. Voor diegene die Philippe niet goed kennen kan ik zeggen dat hij oprecht, begrijpelijk, sympathiek, liefdevol, betrouwbaar en daarbovenop nog heel slim is (of kies maar zelf andere positieve adjectieven voor deze jongen). Al lijkt hij soms droog en hard van buiten, schuilt er in Philippe nog een heel prachtige wereld vanbinnen, die zeker de moeite is om te ontdekken. Al is hij te signaleren op elke feestje/cantus, weet Philippe nog altijd goede punten te halen en praktisch op alles erdoor te zijn! Vraag maar niet hoe hij dat voor elkaar krijgt! Ondanks zijn vastberadenheid en romantisch kantje is Philippe nog steeds vrijgezel. Wat een zonde! Dus meisjes, verspil je tijd niet, leer deze prachtjongen beter kennen en creëer a happily ever after story!

Jelte Van Damme

Zedenmeester & P.R.

De Jelte, ne beer van ne vent en ne beer van ne zedenmeester. Overal waar hij komt is hij hoorbaar, zelfs door de doven. Hij heeft dan misschien een grote mond, maar is een kerel met een gouden hartje die voor zijn vrienden altijd zal klaarstaan! Het is niet enkel een goede toekomstige zedenmeester, hij is een echt feestbeest dat weet hoe feesten moet! In Gent kunnen we al niet meer komen aangezien hij Gent kapot maakt (vooral de stoelen). Als je je verveelt heeft hij altijd wel een leuk verhaal te vertellen waarmee je eens goed kan lachen. Om af te sluiten kan ik over hem zeggen, een niet te vervangen figuur en een sterke aanwinst voor het praesidium waarmee ik graag de komende jaren overleef!

Manu Ratajczyck

Sport

Ateeeeeeeention. Manu heeft zoals sommige wel weten een tijdje in het leger gezeten. Deze rambo komt altijd door op feestjes en bombardeert iedereen met humor en love. Manu is een echte vriend, vertrouwenspersoon, Rambo, Captain Kirk en veel meer. Altijd te vertrouwen, en ook echt altijd een goede tijd waarbij je je kapotlacht. Hij heeft dit jaar de enige echte functie dat we sport noemen. Als de beste captain da we ooit gehad hebben zullen we een wel ge-olide machine vormen bij onze voetbal en vollybal ploegen. Het duitse mannschaft is vergeleken met onze captain zijn niets. We zullen natuurlijk op de normale gang van zaken(feestjes,soiree’s , cantussen, reis en leden weekend) manu’s aanwezigheid zeker en vast voelen niet zoals “shrek is love, shrek is life”, maar als starship trooper die iedereen altijd wel bij elkaar brengt voor leuke tijden. Tijdens de lasershoot zal hij ons zijn sniper skilzz tonen door alle soldaten van het andere team te laten sneuvelen. Hij is voor ons allen een perfecte aanvulling om ons team nog beter te maken zoals de power rangers die er de goude ranger bij krijgen als versterking. Dus aan Manu zal ik nooit twijfelen want zo een goede vriend kan je niet missen in het leven

Chris-Wyat Busano

P.R.

Chris (not so) Wyatt-busano, (lees wyatt als white) was al een gevestigde naam in het studentenleven toen ik als 18-jarige snotneus aan mijn hogere opleiding begon. Zo merkte ik op dat hij overal waar hij komt onthaald wordt met open armen. Al is het op café, in de les, op het voetbalplein of gewoon op straat, hij is altijd in voor een grapje en zo zal je hem ook niet vaak zien zonder zijn brede glimlach op zijn gezicht. Nooit zal er een slecht woord over Chris gesproken worden & dit is ook terecht, want ook al is het een echte beer, hij zal nooit een vlieg kwaad doen. Na enkele kennismakingen kon ik al snel concluderen dat, hoewel mijn wiskundige kennis niet om over naar huis schrijven is, ik op deze kerel kan rekenen. Zo heb ik er ook het volste vertrouwen in dat hij de PR-functie die hij dit jaar op zich zal nemen uitstekend zal uitvoeren. Zo zal hij de brandstof, of zeg maar zwarte goud, van ons praesidium vormen.

download

CONTACT

KLIO vzw
Departementsclub Geschiedenis 
Universteit Antwerpen 
Kleine Kauwenberg 22,
2000 Antwerpen