Over Klio

Commillitones, vrienden, sympathisanten, historici in spé! Welkom op de webstek van de studentenvereniging Klio! Wij zijn de studentenvereniging van het departement geschiedenis aan de universiteit Antwerpen. Onze naam hebben we ontleend aan Clio, een van de dochters van Zeus en de muse van de geschiedenis. Sinds het jaar 2000 staat Klio borg voor allerhande activiteiten waarmee we het leven van de geschiedenis studenten aangenamer proberen te maken. 

Students on Stage

Vanaf het begin van het academiejaar kan je lid worden bij ons voor slechts 7 euro! Hiervoor krijg je korting op al onze activiteiten en toegang tot onze unieke studie database die bulkt van de samenvattingen!

Studie

Zoals gezegd kunnen leden gebruik maken van onze studie database. Hierop vind je samenvattingen en studiehulp voor allerlei vakken uit de richting geschiedenis. Het staat u vrij om zelf jouw samenvattingen via deze weg met je medestudenten te delen! Ook organiseren we voor de eerstejaars een meter-peter werking zodat zij wegwijs worden gemaakt in het leven aan de universiteit! Elke examenperiode zorgen wij ook voor een infosessie zodat je alle tips en tricks weet om aan de examens te beginnen.

Stu’vers

Klio zorgt ook dat jij vertegenwoordigd bent in de verschillende onderwijscommissies en studentenraden aan onze universiteit. Meer informatie over onze stu’vers kan je vinden op de Stuver pagina! 

42730968_281620632451994_6798084939167301632_n

Doop

Elk jaar organiseren wij ook een echte studentendoop. Laat u niet misleiden door al de rare verhalen die over studentendopen de ronde doen. Onze doop is een leuke ervaring waar je vrienden zult maken voor het leven! Wordt zeker schacht bij ons! Daar zal je nooit spijt van krijgen! Spreek onze schachtenmeester aan voor meer informatie.

Soiree! TD! Galabal!

Geregeld houden wij feestjes, de befaamde Soirée’s in ons stamcafé Cafe Barbier op de Stadswaag. Maar wij organiseren doorheen het jaar ook TD’s en natuurlijk ook een jaarlijks galabal. Kom dus zeker eens mee feesten!

Reis!

Elk jaar organiseren wij een compleet historisch verantwoorde studiereis tijdens de lesvrije week. Klio heeft al vele delen van Europa onveilig gemaakt! Istanbul, Berlijn, Praag, Sevilla, noem maar op! Ook dit jaar gaan we weer naar een nieuwe bestemming! Een niet te missen reis dus! 

Clublied

Het lied is gebaseerd op Het Lied van Hertog Jan ). 

Zie Klio en haar maten
Met pint in d’hand
Al triomfant
Na 700 vaten
En altijd houdt zij stand

Harbalorifa zong de hertog
Harbalorifa
Na 700 vaten en altijd houdt zij stand


En als ge ons ziet lopen
tussen pot en pint
met lief en vriend
vergeet’ns geen pint te kopen
dan zijn we goe gezind

Harbalorifa zong de hertog
Harbalorifa
Na 700 vaten en altijd houdt zij stand


En als we dan gaan feesten
al in ‘t archief
met veel papier
dan zijn wij als de beesten
EN POEPEN ALS NE STIER

Harbalorifa zong de hertog
Harbalorifa
Na 700 vaten en altijd houdt zij stand

Deze Youtube video heeft een ietwat oudbollige versie van het Lied van Hertog Jan. Het Klio clublied wordt aan één stuk door gezongen (dus zonder de instrumentale deeltjes tussenin), een klein beetje sneller, en vooral : veel luider en enthousiaster.

download

CONTACT

KLIO vzw
Departementsclub Geschiedenis 
Universteit Antwerpen 
Kleine Kauwenberg 22,
2000 Antwerpen