Praesidium

Praesidium 2021 - 2022

Nathan Caremans

Praeses

Het is me een eer en een waar genoegen om jullie onze kersverse Praeses Nathan voor te stellen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij zijn geliefde Klio altijd met hand en tand zal verdedigen. Of eigenlijk zou ik moeten zeggen: ‘met pilium en gladius verdedigen’. Want geloof het of niet maar deze heer is een echte Romein! Allée ik bedoel niet een echte Romein uit het ooit zo machtige Rome hé, maar een reënactor. Voor de mensen die dat niet kennen verwijs ik u door naar Nathan zelf. Wees zeker niet bang om dit te doen want onze Nathan heeft een gouden hart. Wat jullie verder nog moeten weten over Nathan is dat hij een echte sportieveling is. Dus als jullie ooit iemand zoeken om mee te gaan fietsen of hiken, twijfel dan niet om onze praeses mee te vragen. Nog een sportieve hobby van Nathan is schermen (en hier ben ik zelf stiekem super jaloers op). Een ander tof weetje over onze Praeses is dat hij al een diploma op zak heeft! Voordat hij naar de UA kwam heeft hij zijn diploma leerkracht geschiedenis en wiskunde behaald. Oh, en eigenlijk is ons praesidium ook een beetje een familiebedrijf, want zijn broer Samuel vervoegd vanaf dit jaar ook ons team. Als jullie ooit Nathan tegen komen op één (of meerdere) van onze kei toffe evenementen twijfel dan zeker niet om eens een babbeltje met hem te doen, ik garandeer u dat ge er geen spijt van gaat hebben!

-Dixit Blijke

Lies Lemmens

Vice-Praeses

Ik heb Lies leren kennen in september op de Verkenningsdagen. Met Lies is het altijd lachen, het is een sociale Rosse die altijd in is voor een gezellig babbeltje. Ze is ook een harde werker en staat steeds voor iedereen klaar. Eigenlijk is vice-praeses gewoon op haar lijf geschreven al zou ze denk ik bijna alle functies wel aankunnen. Ze zet zich in voor een betere wereld en eet zoals ze het zelf omschrijft “geen dieren, geen dode en geen levende” (insert Kempisch accent). Kortom met Lies is het altijd plezant en ik ben ervan overtuigd dat ze dat dit jaar als vice heel goed gaat doen!

-Dixit Laureanne

Samuel Caremans

Quaestor

Vorig jaar had ik de eer om met Nathan samen de functie Cultuur tot een goed einde te brengen. Vandaag heb ik de eer om iets te mogen schrijven over zijn broer, Samuel. Door alle omstandigheden heb ik nog maar kort kunnen kennismaken met Samuel. En, wat een zalige jonge gast! Als ik dat zo hoor dan is Samuel een creatief en mondig talent aangezien hij lange tijd toneel -en musicallessen volgde. Dat komt dus in de sacoche tijdens de volgende Soirées. We beginnen met Les Miserables (zoek de actuele relevantie) en we eindigen het praesidiumjaar met Mamma Mia: having the time of our lives, let’s hope so. Tot die tijd gaan we gebruik kunnen maken van Samuel zijn talent rust en kalmte te brengen in chaotische momenten. Samuel, ik wens u een praesidiumjaar vol Klio-kroegentochten en ik hoop om volgend jaar opnieuw een tekstje te kunnen schrijven over jou, vol zotte momenten en historische, studentikoze gebeurtenissen. Ik hoop ook dat de omstandigheden het snel toelaten en dat ik met Samuel een portie bitterballen en kippenboutjes in de frituur mag bestellen, na een gekke avond op de Stadswaag. En als Samuel slechts een beetje organisatorisch en creatief talent van zijn broer heeft geërfd, dan gaat hij dat als quaestor super goed doen. Daar ben ik van overtuigd.

-Dixit Lotte

Mayté Mens

Feest

Bier, wijn, shotjes, decoratie… 

Lang geleden had Klio een verantwoordelijke voor de feesten… 

Maar alles veranderde toen deze wegging… 

Alleen Mayté, meesteres van álle feestbenodigheden, kon dit mandaat redden…. 

Maar toen de wereld haar het meest nodig had, had zij een examen… 

100 jaar ging voorbij en Klio vond in Beerse de nieuwe Feest, Mayté…


Ik heb geen idee of Mayté fan is van Avatar, maar dat doet er eigenlijk ook helemaal niet toe. De kern van het gedichtje is dat Mayté de ideale feest is voor Klio. Ze is gedreven, begaan en creatief. Ik ben er van overtuigd dat de feesten die zij organiseert de geschiedenisboeken halen. Heb ik daarnaast al verteld dat Mayté echt een duizendpoot is? Zo kun je haar altijd vragen een paar kilo pasta pesto voor je te koken in de ochtend. Waar moet een succesvolle feest nog meer aan voldoen?  


- Dixit Rick

Olivier Klijn

Sport

Ja lap zeg…wie we hier hebben. Dames en heren ik presenteer u deze briederlijn mijn, Olivier!

Wij zijn samen geschiedenis gestart met geschiedenis en in mijn ogen is het een geweldige kerel. Want verzamel rond kinders grootvader Arno in zijn stoel in de hoek van de kamer zal u vertellen over zijn capriolen in tijden zonder corona, waar cafés open waren en het gouden geel erfgoed rijkelijk vloeiden, waar feestjes stampvol zaten met dansende mensen en luide muziek of van reizen naar het buitenland en Oliviers capriolen daar. Olivier hemzelve is een geduldig mens, met een gouden hart en geweldig karakter. Hij is eigenlijk alles wat je zoekt in een vriend. Ik herinner mij alleen maar geweldige momenten met deze brieder en hopelijk gaan jullie eigen studentenherinneringen met deze topkerel. Dus ziet u zijn sympathiek smoelwerk verschijnen op onze evenementen, zeg dan zeker eens hallo en ga een gesprek aan met hem. Ge zult er geen spijt van hebben. In de onsterfelijke woorden van een bekende broek dragende gele spons: “he is a GOOFY GOOBER”

 

-Dixit Arno

Robin De Coninck

Cultuur

Ik presenteer ende stel u voor onze nieuwe cultuur, Robin. Nu over vorig jaar kunnen we moeilijk schrijven, en toegegeven online een tempelier als Robin echt leren kennen is nu ook niet zo gemakkelijk. Ik heb wel het geluk gehad Robin al voor deze pandemie te leren kennen, op een voordrink voor de eerste Klio TD die ik zou meedoen. Nu als beide re-enactor zijnde vonden we als snel een aanknopingspunt voor een babbel, de mede die hij mee had op die moment bracht dat gesprek natuurlijk alleen maar meer op gang! Ik kan u ook al vertellen dat ik dankzij Robin al enkele betere aanvoerlijnen voor deze godendrank heb leren kennen. Tip: vraag hem hier zeker eens achter moest je hem tegenkomen!

Robin neemt samen met Laureanne de functie cultuur op zich, ik heb alle vertrouwen in hen om geweldige (post-)corona culturele activiteiten op poten te zetten. Hopelijk zullen we snel zien uit welk cultureel hout deze man gesneden ende gemaakt is.

-Dixit Nathan

Laureanne Bolsens

Cultuur

Ah, mijn mede-cultuur! Laureanne Bolsens, niet te verwarren met welbekende praeses Bolssens (ook geen verre familie en etymologisch slechts losjes verwant). Deze aangename jongedame sprong er als schacht al uit. Dit met een heuse vissenstaart voor het beeld van Lange Wapper. Verder was ze aanwezig op heel wat van de digitale activiteiten met meer dan minimale inzet, wat in een jaar als het vorige, toch opvalt. Ge moet toch een speciaal madam zijn om een stukske te headbangen op ‘nobody said it was easy’. Exact wat we nodig hebben in Klio. Enthousiasme, creativiteit en een druppeltje waanzin. Geen schub op mijn staart die eraan twijfelt dat Laureanne een enorme aanwinst is voor het team. We gaan er samen voor zorgen dat op vlak van cultuur, Klio mag smullen van een heus buffet. Zelfs in tijden van schaarste zoals deze. Ge zult u voelen als vissen in’t water. Absoluut naast deze geweldige rode haring. Met vol vertrouwen stel ik u voor aan Laureanne, mijn partner in visvangst, crime ende cultuur. Tot op een activiteit!

-Dixit Robin

Damian Gromek

Media

Ahhhh Damian, de spontane, grappige, joviale ‘media’ van 2021-2022. Het motto van Damian is “go with the flow”… Een echte levensgenieter dus! Naast een passie voor geschiedenis heeft Damian ook een passie voor fotografie. Zijn Instagrampagina is daarom ook écht de moeite waard om eens te bekijken! Van een café- of dansavondje is onze nieuwe media zeker niet vies! Sterker nog, mocht corona nooit bestaan hebben, dan zou hij meermaals per week te zien zijn met een goede pint in de hand op de dansvloer of onderuitgezakt in een goede caféstoel. Nog een funfact over Damian: met zijn sterke mening probeert hij de completdenkers van de wereld de elimineren. Anti-vaccers, pas maar op voor deze 21-jarige jongeman! Ik kijk alvast enorm uit naar een praesidiumjaar met deze fantastisch creatieve en gedreven kerel. Dat corona ons praesidium gunstig mag zijn en dat we elkaar maar snel beter kunnen leren kennen, al dan niet met een pint in de hand.

-Dixit Lies

Blijke Haes

Studie

Deze Losse Lierse heet Blijke. Zoals haar naam u allicht doet vermoeden, heb ik haar nog Nooit op een slecht humeur kunnen betrappen. Als er al een duister kantje aan Blijke te vinden valt, dan is dat haar fantastische gevoel voor humor. Een namiddag met deze zotte griet staat gelijk aan week op intensieve wegens buikpijn van het lachen. Blijke is echter ook een uitstekende studente die altijd klaarstaat om anderen te helpen. Ik ben er dan ook zeker van dat deze altruïstische chiroleidster een fantastische studie zal worden.

-Dixit Olivier

Arno Blendeman

Zedenmeester

Eeeyy hier is ‘em dan. Den Arno! Ik heb deze Clark Kent een coronatijd geleden leren kennen tijdens mijn eerste TD. Zoals zijn achternaam doet vermoeden is Arno de perfecte mix, zeker voor een goed feestje: ne gezellige babbel bij de voordrink en, voor zover mijn geheugen nog klopt, dan geweldige moves op de dansvloer. Bovendien was het na wat glaasjes op te hebben nog steeds makkelijk om hem terug te vinden dankzij zijn lange gestalte. Meer herinneringen hebben we na de afscheidsknuffel helaas niet kunnen maken en daarom was ik superblij om te horen dat hij dit jaar weer praesidiumparticipant zal zijn, ditmaal als zedenmeester. Arno is een sociale, behulpzame gast die altijd een grappige Pop Culture reference bij de hand heeft. Dit maakt hem, in combinatie met zijn sterke stem, ook de ideale commentator zoals bijvoorbeeld tijdens een workshop kaarsenmaken. Als hij geen oogje in het zeil aan het houden is gaat hij wel graag ne keer is lopen, is hij aan het gamen of vind je hem voor zijn modelbouw. Met hem aan onze zijde gaat dat hier een geweldig jaar worden!

-Dixit Samuel


Rick Faust

P.R.

Meet Rick! De P.R. van Klio. Net zoals ik is hij er later bijgekomen in het team maar dat betekent niet dat hij achter staat. Behalve geweldige deals sluiten en telefoontjes op elk moment opnemen is Rick ook de persoon die je nodig hebt in een crisis. Een plan B uitvoeren waarvan je niet wist dat je die nodig had, Rick is de persoon ervoor. Zelf heb ik de eer gehad om dit plan met hem uit te voeren en een geweldige pasta pesto te maken. Niet alleen kan hij professioneel zijn, maar is hij ook een aardig en grappig persoon. Hulpvaardig mag niet ontbreken, zeker wanneer je perongeluk al je notities van een les hebt gewist. Ik weet zeker dat er nog veel leuke momenten komen met Rick en dat hij zijn job als P.R. kei goed gaat doen!

– Dixit Mayté

download

CONTACT

KLIO vzw
Departementsclub Geschiedenis 
Universteit Antwerpen 
Kleine Kauwenberg 22,
2000 Antwerpen