Praesidium

Praesidium 2022 - 2023

Damian Gromek

Praeses

Onder het motto ‘klein maar fijn’ stel ik jullie met veel vreugde mijn klein Praesidium 🐤 duckies 🐤 voor:

Vice-Praeses, Cultuur en Studie: Marie Costers
Quaestor, cultuur en Sport: Simon De Clerck

Studie: Geike van Aert
Feest en Sport: Raf Adriaensen

Al welgeteld 11 evenementen en 44 dagen later hebben ze hun functies al volledig onder de knie! Waar ik als Praeses super fier op mag (of zelfs moet) zijn 😊
- Dixit Damian Gromek

Marie Costers

Vice-Praeses
Cultuur
Studie

Voila ons Marie! Onze nieuwe vice-praesens, cultuur en studie! Ja, een hele mond vol maar niets dat zij niet aan kan. Marie verlicht de ruimte met haar eeuwige glimlach en met haar is het nooit saai. Ze is een gepassioneerd persoon die voor iedereen klaarstaat. Daarom is ze een perfecte studie. Marie haar culturele kennis is groot en ook al is ze triest dat een concert van iemand volledig onbekend bij de rest van het praesidium niet doorgaat, ze zal ons dit jaar naar een hoger cultureel niveau brengen. En daarom is ze de perfecte cultuur. Marie is eigenlijk een all in one en daarom dus ook de perfecte vice-praesens. Nadat dit allemaal te bewijzen, kan ik enkel besluiten dat Marie met haar vele functies het geweldig gaat doen. Ik heb er alvast super veel zin in!

- Dixit Geike

Simon De Clerck

Quaestor
Sport
Cultuur

Wie we daar hebben, onze Simon, recht uit de anale driehoek. Kondig een evenement aan en je bent er zeker van dat deze goedlachse jongen aanwezig zal zijn. Met zijn haar dat zeker 20 centimeter de lucht in steekt is hij een gevreesd tegenstander voor iedereen die hem durft te tarten. Hij gaat zeker en vast geen enkele uitdaging uit de weg. Dit is nu wat hem de perfecte Sport maakt. Ook is het deze jongeheer niet vreemd om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Als onze nieuwe quastor zal hij er zeker voor zorgen dat er genoeg geld wordt gestoken in de dingen die er echt toe doen. En geloof het of niet, maar deze knaap kan nog veel meer! Laat u gerust rondleiden op een leuke stadswandeling of een bezoek aan een museum door onze Cultuur, onze doe-het-al Simon kan het allemaal. Wees dus maar voorbereid op een actief jaar! Zoals Hannibal al zei: “We zullen de weg vinden. En anders maken we er één”, een quote die Simon typeert.

- Dixit Raf

Geike Van Aert

Studie

Geike en ik hebben elkaar leren kennen op de epische Klioreis naar Berlijn, waar het 24/7 feest was. Eenmaal terug in ‘t stad, is ze gelukkig niet uit mijn leven verdwenen, en uiteindelijk zijn we zelfs samen in dit praesidium beland. Opnieuw 24/7 feest dus! Geike bezit in mijn ogen de ideale kwaliteiten voor een Studie: ze is empathisch, gedreven en betrokken. Ik heb er dan ook 100% vertrouwen in dat ze die taak tot een goed einde gaat brengen, en kijk er enorm naar uit om met haar te kunnen samenwerken dit jaar! Daarnaast zijn ook niet-studie momenten met Geike (of het nu een doordeweekse middagpauze of een TD is) altijd memorabel, dus dit kan niet anders dan een goed jaar worden!

- Dixit Marieeeee

Raf Adriaensen

Feest
Sport

Deze goedlachse jongen van Schoten maakt van elke dag een feest. Dat verklaart waarom Raf de functie van Feest op zich neemt. Een feestje in het Felixarchief, stadsbibliotheek of gewoon de aula? Raf zal het regelen! Naast feesten is Raf ook mijn mede-Sport. Er gaan geruchten rond dat Da Vinci zijn Homo universalis op Raf zijn lichaam baseerde en dat hij alle 382 toeren op de 10-urenloop liep wat leidde tot een prestigieuze derde plaats! Kortom, Raf zal er voor zorgen dat dit een jaar vol sportieve feesten wordt!

-Dixit Simon

download

CONTACT

KLIO vzw
Departementsclub Geschiedenis 
Universteit Antwerpen 
Kleine Kauwenberg 22,
2000 Antwerpen